sunnuntai 12. elokuuta 2012

Päivän asiasisältöinen postaus.

~ This only in finnish.

Ilmoittauduin tällä viikolla autokoulun 2. vaiheeseen. Koko tämän puoli vuotta olen yrittänyt parantaa ajotaitojani ja pitää muistissa kaikki opettelemani liikennesäännöt. Itse harjoitellessani itsenäistä, turvallista ja taloudellista ajoa, vereni saa kiehumaan monta vuotta kortin kanssa eläneet kuskit. Liikennesäännöt taitavat merkitä yhtä paljon kuin raamattu satukirjana, nopeusrajoitukset ovat mummoille ja vilkku on näköjään kaikilta rikki. Keskisormea, perseessä ajoa, tööttäilyä ja -en edes keksi sanaa kuinka turhaa ja vaarallista- ohittelua sen sijaan löytyy.
Ottaa suunnattomasti päähän ! Yritän opetella hyväksi kuskiksi ja kaikki ympärillä ajavat päin vittua !

Niille rajoituksille ja säännöille on syy. Ne lisäävät kaikkien turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Mielestäni liikennesääntöjä rikkovat kuuluisi sijoittaa johonkin maahan jossa ajokortin voi ostaa, sellaiseen maahan jossa liikenne on totaalista kaaosta koska kukaan ei todellakaan osaa ajaa. Tai kortti yksinkertaisesti pois määräajaksi tai kokonaan. Jos minä saisin päättää, esimerkiksi rattijuopumuksesta antaisin yhden varoituksen, seuraavasta kerrasta kortti pois. Ylinopeudesta voisin antaa 3 varoitusta (lievistä), törkeistä yhden. Myös hyvin pieniin rikkeisiin kuuluisi puuttua, vilkun käyttämättä jättäminen jne. ainakin varoituksella. Ja nyt joku alkaa mussuttamaan kun tarvii korttia työmatkoihin jnejnejnejne. Aivan sama. Pitääkö se rikkoa sääntöjä jos ei kestä rangaistusta? Ja sitten ne, jotka alkavat poliisin resursseista, niin eihän niitä ole. Tiedän. Mutta siinäpä taas muutama syy miksi pitäisi olla. Lisäksi kaikki ne vakavammat tilanteet minne poliisia tarvittaisiin.

Olen aika natsi ajamisen suhteen. Ottaa päähän suunnattomasti kun pitää 50km/h alueella ohittaa vaikka vastaan tulee auto, etenkin kun itse ajan sitä 50km/h vauhtia. Ajan aina ylimmän sallitun rajoituksen mukaan, niin silti porukka painaa ohi. En käsitä miksi !

100 km matkalle lähtee tismalleen samaan aikaan auto A ja auto B. Auto A ajaa 100km/h ja Auto B ajaa 80km/h. Arvaa huviksesi paljonko nopeampi auto voittaa ajassa?
Alle 10 min. Muistaakseni 7 tai 8. Mikäli päässä on punaiset liikennevalot, Auto B saavuttaa helposti Auto A:n. Oliko taas hyvä idea kuluttaa polttoainetta ja vaarantaa oma turvallisuutensa. No ei.
Olen itse sen todistanut, että ihminen näkee huomattavasti huonommin 100km/h vauhdissa kuin 80km/h. Puhumattakaan kovemmista nopeuksista. Lähdettä en lähde etsimään kun radiossa kertoivat tästä tutkimuksesta. Autokoulussa muistaakseni puhuttiin "alle 10 minuutista".

Olen niin raivostunut aiheesta etten oikein edes pysty keskittymään kirjoittamiseen.

En jatka enempää etten kohta lähde jakamaan oman käden oikeutta paskoille autoilijoille. Pointtini oli nyt se, että mieti miten ihan rehellisesti ottaen itse ajat? Noudatatko sääntöjä? Mikäli et, kannattaisiko? Mikäli noudatat - helvetin hyvä juttu ! Mieti asioita rehellisesti. Älä kaunistele. Sinun ei tarvi asiasta kertoa miulle tai muillekkaan, pohdi itse omassa päässäsi voisitko parantaa ajotaitojasi. Mikäli voit (kukaan ei ole täydellinen) tee niin. Kiitos.

3 kommenttia:

 1. Yksi syistä miksen taho ajokorttia! Tai kaksi. A: Ihmiset on pelottavia auton kanssa, B: Olisin ite kauhean pelokas ja epävarma kuski. Ja sitte mulle vinetetään ko valitan muille jos ne ajaa ylinopeutta tai tekee riskiohituksia tai jotain. Koska hehän nyt tietää kaiken paremmin, heillä on kortti, mie vain nalkutan koska oon ääliö ja kortiton. Hankin hevosen.

  VastaaPoista
 2. Just eilen luin autokoulun kirjaa, koska edelleen harjoittelen autokoulua varten. Itse ainakin ajattelin ajaa kuin mummot mäessä. Ei kiinnosta riskeerata omaa henkeään näyttämällä kavereille miten kova kuski olen. :D

  Ja olet oikeassa, siellä oli tarkkaan mitattu vaikka joku ajaa 80-90 km/h ja toinen 100 km/h niin ei siinä paljon tule aikaeroa siihen minne on matkalla. Ja kun kyse on kymmenistä sekunneista, niin sama kun olis lähtenyt kotoaan 10 sekunttia aikaisemmin ;)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikea asenne, jokaisen pitäisi miettiä omaa turvallisuuttaan. Pienikin ylinopeus tai muu törttöily voi olla tappava :/

   Voi että pitäisi saada ihmiset tajuamaan, että se niiden aikavoitto on vain psykologinen juttu, eikä sillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Sama hommahan on kassajonoissa, kun tulet jonoon, siusta usein tuntuu että oma jonosi hidastelee vaikka se kulkisi yhtä nopeaa kuin muutkin :o

   Poista