keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tekstiä.

~Sorry, only in Finnish

Olen tutkinut nyt blogiani ns. lukijan silmin.
Ja olen hieman pettynyt. Itseeni sekä blogiini.

Mitä haluan blogiltani:
Monipuolisuutta, kynsiä, ostoksia, vaatteita, sisustusta, elämää, mielipiteitä, asiaa. Selkeän ulkoasun sekä reippaan postaustahdin, kommentteja (kehuja, kritiikkiä, kysymyksiä) lukijoiltani ja satunnaisilta vierailijoilta - ei siksi, että kommentit ovat kivoja (no kyllähän ne on!) mutta myös siksi, että saisin pidettyä blogini muitakin kuin vain itseäni kiinnostavana ja miellyttävänä.

Mitä löysin blogistani?
Kynsiä, lakkoja, muutaman kehnon päivänasu-kuvan joita ei opiskelijan melko yksipuolisella vaatekaapilla hirveästi päivitellä, pieniä poimintoja kengistä ja muista asusteista. Erittäin vähän tekstiä ja siihen suhteutettuna paljon kuvia jotka eivät tietenkään yllä sinne haaveilemalleni tasolle pikkuisella Nikonin pokkarillani. Löysin reippaan postaustahdin, Polyvore-kollaasien sotkemana. Töksähteleviä ja kirjoitusvirheitä sisältäviä englanninkielisiä käännöksiä. En nyt sanoisi, että suomenkielisetkään tekstini mitään runosuonen ultimateräjähdyksiä olisivat.
Löysin myös omaa silmääni miellyttävän ulkoasun (keh, pienistäkin asioista pitää olla iloinen).

Toisaalta, blogini on huomattavasti parantunut alkuajoista jolloin perustin ensimmäisen blogini. Toivottavasti ette enää muistele sitä aikaa - muutama lukija kun on roikkunut mukana ihan alusta asti.
Olen oikeastaan aika yllättynyt jopa 115 lukijasta jotka Google Friend Connectin kautta miun kuvapainotteisia töksähteleviä juttuja seuraavat. Arvostan tottakai jokaista lukijaa suuresti ! <3 Oikeasti.
Ihan aikuisten oikeasti.

Olen pohtinut olisiko blogitauolle paikkansa, mutta toisaalta olen semmoisia ennenkin kokeillut eikä ne oikein ole miun juttu, haluan tehdä tätä. Haluan pitää blogini juuri niin aktiivisena kuin juttua riittää. Haluan kirjoitella asioita 'päiväkirjaani', höpistä turhuuksista ja kivoista kynsilakoista - ei kukaan tuttuni livemaailmassa jaksa minua kuunnella (lukuunottamatta muutamaa blogin ja fb:n Kynsikoristelut-ryhmän kautta löytämääni kynsihöperöä) ja julkaista tekemisiäni ja asujani jossakin.
Mutta vaikka haluan ja tykkään kirjoittaa niin silti kirjoitan hirveän vähän blogiini. Tykkään lueskella muiden blogeista niitä juttuja mitä on tullut tehtyä, missä käytyä ja kenen kanssa. Se on ikäänkuin pääsisi lukemaan muiden päiväkirjaa tai seuraamaan tapahtumia kärpäsenä katosta. Oikeastaan se on oikein helppo tapa kuluttaa aikaa.

Miulla oli joku hieno pointti siinä, miksi lähdin kirjoittamaan tätä mutta tapani mukaan unohdin sen. Ehkä halusin vain pahoitella teille lukijoille sitä, että blogini ei ehkä vastaa kaikkien odotuksia ja toiveita (tai no mistäs minä sen tiedän kun vain muutamat ovat kertoneet mitä haluaisivat blogiini kun olen sitä kysynyt).
Tai ehkä vain halusin kertoa mitä haluan itse blogini olevan. Tai ehkä vain kompensoin viimeaikaisten postausten teksivajausta, olenkohan vain kerryttänyt tekstiä tajuamattani pääkoppaan johonkin lokeroon ja nyt se purkautuu näin ulos.

Nyt seuraakin kysymyksiä joihin toivoisin teidän kaikkien vastaavan :
-Miksi seuraat Analog Trashia?
-Mitä hyviä puolia AT:ssa on?
-Entäs ne negatiiviset?
-Muuttaisitko AT:tä mitenkään eli toisinsanoen onko sinulla parannusehdotuksia?
-Vapaa sana, kerro vaikka miten päiväsi on sujunut! Ihan mitä tahansa.


Jos varallisuustilanteeni olisi yhtään parempi, yrittäisin houkutella teitä jollain pienellä arvonnalla/palkinnolla - mutta eih. Ei näillä tuloilla. Mutta ehkä vastaajien määrä kertoo siitä, kuinka moni lukee blogiani vain lukemisen tahi muun iloksi, eikä vain arvontojen perässä. Tai sitten ei. Mutta toivottavasti olisi näin. Toivon, anelen ja rukoilen polvillani, että mahdollisimman moni vastaisi. Tahdon pitää blogini kiinnostavana.

16 kommenttia:

 1. kyl mie ainaki tykkään seurailla ja pyrin kommentoimaankin. eniten tykkään varmaan sun lakkailuista ja toki noi kuvakollaasitkin on kivoja.En lue siis arvonnan toivossa ,mut hei mul on blogis taas arvonta viel ehtii jos kiinnostaa

  VastaaPoista
 2. Seuraan tätä, koska päivität ahkerasti ja kynsijutut ovat mieleeni. Blogistasi huokuu elämänläheisyys ja asukuvat on musta olleet tosi kiva lisä tänne, erityisesti ne kollaasit. Monesti olen niistä inspiraation pukeutumiseeni hakenut. :)

  Mielestäni voisit ehkä skarpata englannin kanssa. Suomi ei käänny englanniksi sanasta sanaan, vaan sun kannattais yrittää kerätä ne ydinkohdat, joiden pohjalta rupeat vääntämään mielessäsi lauseita - alunperinkin jo englanniksi. En toki tiedä englannintaitojasi, mutta noin englantisi muuttuisi parempaan suuntaan. :) Eikä tämä siis ole mitenkään pahalla tarkoitettu, rakentavaksi kritiikiksi vain.

  En tiedä miten paljon tykkäät koristella kynsiäsi peruslakkausten lisäksi, mutta palaisin halusta nähdä muutenkin laitettuja kynsiä kuin vain yhdellä lakalla, vaikka lakkaesittelytkin on ihan mielenkiintoisia. Ja, anonyymien kommentoinnin salliminen varmasti lisäisi kommentti määrää.. Tuskin sieltä niin paljon paskaa tulee, vai tuleeko?

  Ja mitähän vielä, kaiken kaikkiaan tää on musta mukava blogi, äläkä ainakaan missään nimessä lopeta tätä. Ripeä postaustahti ja sopivasti asukuvia kynsijuttujen väliin - toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusti rakentavasta ja asiallisesta palautteesta !

   Joo olen yhtä mieltä siun kans tuon englannin kohdalla, kirjoitan postausten enkunkieliset osat ensin ja sitten suomeksi. En ole pitkään aikaan kunnolla tarvinnut enkkua joten se on aika pahasti ruosteessa ! :D Olen ollut aiemmin aikas hyvä (8-10 arvosanoilla) kouluenglannissa yläasteelta lähtien, mutta tosiaan kun sitä ei tarvi niin kaikkihan unohtuu hiljalleen.

   Tykkään koristella kynsiäni, se on vain jostainsyystä vähän jäänyt. Yritän mahdollisimman usein mutta monesti iskee ideattomuus tai aikarajoitus, olenkin arvellut, että lukijat kaipailisivat enempi koristeltuja kynsiä kuin vain lakkoja :)

   Olen ottanut anonyymien kommentoinnin pois koska roskapostia tuli ihan tuhottomasti :/ Ja tästä syystä myös kommenttien hyväksynnät olen ottanut käyttöön koska on olemassa myös näitä robottiprofiileja - niistäkin yllättävän paljon tulee roskapostia. Mielelläni sallisin anonyymien kommentoinnin mutta tosiaan, se roskapostin määrä oli aivan tuhotonta.

   Poista
 3. Päädyin blogiisi ekaa kertaa facebookin kautta ja hetken selailtuani totesin, että tämähän on kiva. Tykkään selkeästä ja raikkaasta ulkoasusta, helppolukuisuudesta ja kuvapainotteisuudesta, postauksiasi jaksaa lukea ajatuksella niinä väsypäivinäkin kun tuntuu että aivot eivät muuten toimi yhtään. :)

  Kuten sanoin, pidän ulkoasusta, tekstien ja kuvien tasapainosta ja siitä, että olet tehnyt blogistasi laiskallekin näin helpon lukea. Jäisin kaipaamaan ehkä sitä monipuolisuutta, josta itsekin mainitsit, mutta minun henkilökohtaiset ''hyvän blogin kriteerit'' sinun blogisi täyttää kyllä nytkin mennen tullen. <:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta!^^

   Se on kyllä vähän ehkä itselläkin, monesti väsynä selaa lukemiensa blogien kuvat läpi ja teksit monesti jää lukematta. Ehkä olen alitajuisesti pitäny semmosta väsyneelle lukijalle sopivaa blogia :D

   Mutmut pyrinpä lisäämään monipuolisuutta ! :)

   Poista
 4. Minä seuraan blogiasi, koska se on mielenkiintoinen ja postaat monipuolisesti (paras minä sanomaan kun pelkkää kynsiblogia pidän) mutta siis tykkään että välillä on kynsiä ja välillä vaatteita ja muuta :) Tykkään blogistasi myös ulkonäöllisesti. Se on selkeän näköinen ja sitä on mukava lukea kun se on yksinkertaisen vaalea pohjaltaan. En oikein osaa keksiä mitään suurempaa parannusehdotusta. Ehkä jos jotain sanoisi niin välillä voisi olla tekstiä enemmän, tykkään blogeistakin lukea kaikkea mikä jotan kertoo bloggaajasta. Vaikka se olisi sitten sellaista aivan yleistä juttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset siullekkin :)

   Yritänpä tästälähin kirjoitella hippasen enempi^^

   Poista
 5. Seuraan blogiasi mielenkiintoisten kynsilakkojen takia, monta uutta lakkaa on täältä löydetty. ^^ Tykkään erityisesti siun asukuvista, koska ne ovat yleensä erilaisemmin koottuja asuja, kuin mitä muualla näkee.

  Kaipaisin hieman monipuolisuutta, eli esimerkiksi nuita asukuvia enemmän, ja vaikka tarkemmin juttua joistain siun vaatekaapin kulmakivistä; miksi juuri ne vaatteet / kengät / laukut, ja liittyykö niihin joitain muistoja tai muuta erityistä. :) Hauska ois nähdä myös, että miten sie yhdistelet vaatteita ja asusteita, ns. mitkä ovat siun juttuja pukeutumisessa.

  Hyvä pointti oli myös tuo ylempänä, että olisi mukava nähdä niitä koristeltujakin kynsiä. Ja myös muuten erilaisilla tyyleillä lakattuina. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ! :)

   Kiva että miun blogista on jotain hyötyäkin ollut:)

   Toi "kulmakivet" on muuten tosi hyvä ehdotus! Pitää ehdottomasti pistää korvan taakse! Ja muutoinkin on oikein kiva kuulla että miun "rättipäivityksistä" joku pitää ! :D

   Poista
 6. Aloin seuraamaan blogiasi lähinnä meikki- ja kynsijuttujen takia mutta tykkään kyllä myös päivän asu -postauksista (eihän niiden nyt tarvi olla mitään tänään pukeuduin safiireihin ja yksisarvisenjouhiin, kivojahan sulla on ollut ja kiva tyyli muutenkin). Joku vaatekaappijuttu voisi tosiaan olla kiva. Ja se meikkikokoelma! :)

  Noista Polyvore -kollaaseista en niin välitä mutta kaikki muut jutut sulla on hyviä. Ja voisi tosiaan olla vaikka ihan kuulumisia välillä, tai jotain mikä kertoo vähän sinusta.

  Eipä kai muuta? Ihanaa alkukesää! :)

  VastaaPoista
 7. Seuraan blogia, sillä tykkään katsella asukuvia sekä lueskella mitä olet tehnyt vapaa-ajalla ja koulussa. Luen ylipäätänsä kaikkia blogeja sillä mielellä, että minua kiinnostaa kirjoittajassa se, millainen hän on ihmisenä. Joskus kynsilakkavinkit ja värihommat on jees, mutta itse lakkailen kynsiä aika vähäsen ottaakseni lakkaostoksiini neuvosta vaaria.

  Miekään en ole noista Polyvore-hommista oikeen inspaantunut. Onhan ns. inspiraatiokuvat kivoja, mutta eniten arvostan itse otettuja kuvia. Oli ne sitten sillä Nikonin pikkupokkarilla räpsittyjä, mutta ne on kuitenkin omia. Ne tekee blogista persoonallisen :)

  Ulkoasu on siisti ja selkeälukuinen, eikä siinä mielestäni ole mitään vikana.

  Tykkään lukea blogeja julkaistiin sieltä kerran päivässä tai kerran kuussa. Postaustahdeille ja muille ihan se ja sama, siksi en esim. ihmettele jos joku blogi välillä ns. hiljentää tahtia. Ihmisillä on muitakin harrastuksia. Mutta muista, että elä ota turhaa stressiä blogista. Sen kuuluisi olla sinulle mieleinen harrastus, huolimatta lukijoiden ja kommentoijien määrästä :) Itse saan myös todella vähän kommentteja, mutta uskon ihmisten uteliaisuuteen sen verran, että aina joku seuraa vaikkei huutelekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, kiva että oot noinki paljon positiivisia puolia löytäny tästä sekametelisopasta :)

   Noi Polyvore-kollaasit on lähinnä itselle inpiraatioksi, toisaalta Polyvoressa voin leikkiä myös 'aikuisten paperinukeilla' kun en muksuna moisia omannut :DD

   Poista
 8. -Miksi seuraat Analog Trashia?
  * Mielenkiinnosta kynsilakkoihin ja sun elämään! :)
  -Mitä hyviä puolia AT:ssa on?
  * Päivitysvauhti on kyllä kiitettävä. :D Vaikka eihän se se tärkein asia ole. Mä tykkään sun ottamista kuvista, ite en saa omista kynsistä sitten mitenkään nuin hyviä kun sie saat. :D
  -Entäs ne negatiiviset?
  * En mä nyt mitää keksi :o Toimiva kokonaisuus tää on mun mielestä! :)
  -Muuttaisitko AT:tä mitenkään eli toisinsanoen onko sinulla parannusehdotuksia?
  * En mä tiiä, mukava tää on näin!
  -Vapaa sana, kerro vaikka miten päiväsi on sujunut! Ihan mitä tahansa.
  * keep it up, girrrl! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, olipa piristävä kommentti :D Kiitos^^

   Poista