tiistai 11. kesäkuuta 2013

No nyt se lakkaa kyntensä jo erikeepperillä!

Kuten otsikkokin kertoo; lakkaan kynsiäni myös erikeepperillä.

-No miksi ihmeessä? O_o
Siksi, että erikeeper-vesisekoituksesta saa vallan mainion peel-off aluslakan.

-Mikä ihmeen peel-off aluslakka ja miksi sitä käytetään?
Peel-off aluslakka on nimensä mukaisesti poiskuorittava aluslakka. Peel-off lakkoja on myynnissä muistaakseni ainakin Essencellä mutta halvemmaksi tulee ja helpommaksi hankkia kun itse teet. Itse olen sekoittanut pieneen kynsilakkapulloon n. 2/3 erikeeperiä ja 1/3 vettä, suhde on vähän semmoinen kokeilemalla haettu, eli en mene ihan takuuseen onko tuo juuri se oikea. Kokeilemalla selviää. Itse käytän sitä hankalasti poistettavien glitterlakkojen alla - lakat on helppo kuoria pois ilman kynsilakanpoistoaineessa hautomista ja hankaamista. Jos tiedän, että haluan käyttää kynsillä useamman lakan kerralla (teen vaikka ajastettuja postauksia paljon kun kiireinen aika tulossa tai kokeilen useampia eri koristelutyylejä).

-Miten sitä käytetään?
Peel-off aluslakka levitetään kuten tavallinen aluslakka. Itselläni levityksen alussa aluslakka 'kutistuu' kynnellä eli paljaita kohtia kynnestä paljastuu. Tämä hoituu sillä, että rauhallisesti levittäen lakkaa koko kynnelle kokoajan puhalten, kynteen kuivuu pieni kerros aluslakkaa jolloin loppu aluslakka on helppo saada pysymään siinä missä pitääkin. Eli niin kauan kun lakka kutistuu niin sitä levitetään sudilla koko ajan kuten levittäisit tavallista kynsilakkaa. Eli siis suditaan niin kauan kuin lakka pysyy kynnellä tasaisena. Saiko tästä mitään selvää? :D
Ennen värilakan levitystä aluslakan annetaan kuivua kirkkaaksi.
Ennen värilakkaa laitan peel-off lakkaa 2-3 kerrosta jotta kynsilakka on helppo kuoria pois. Värilakan päälle levitetään tavallinen päällyslakka.

Lakka saattaa kuivuessaan 'rypistyä' tai halkeilla, mutta olen huomannut ettei se loppujen lopuksi valmissa lakkauksessa näy.

-Kuinka hyvin se kestää?
En tiedä. En juuri koskaan pidä lakkauksia päivää-kahta pidempään enkä muistaakseni ole koskaan peel-offin kanssa pitänyt päivää pidempään. Kokeilemalla tämäkin selviää.
Käsiä ei saa eikä kannata liottaa vedessä kun on peel-off lakka käytössä, se lyhentää lakan kestävyyttä merkittävästi koska erikeepper on vesiohenteinen. Olen peel-off lakkaa käyttäessäni välttänyt veden kanssa kosketuksissa olemista vähintään tunnin (käsienpesut, suihkut jne.). Kerran menin suihkuun heti kun olin lakannut kynnet loppuun, lakat lähtivät kokonaisina liuskoina tottakai pois.

Sitten vähän kuvia:
Ja kuten mainittu, peel-off aluslakka kuivuu kirkkaaksi. Toivon, että minun ei tarvitse erikseen lisätä kuvaa kirkkaasta kynsilakasta, oletan, että tiedät miltä se näyttää.
Peel-off aluslakan päälle tosiaan levitetään värilakka aivan normaalisti. Itse valitsin Golden Rosen Jolly Jewels-kokoelman 105:sen. Annoin tälle nimen; Sammakonkutu ydintuhon jäljiltä. Tämä näyttää tasan just siltä, ehkä rumin lakka ikinä. Aivan kamala.
-Mitenkäs se poisto tapahtuu?
Liota kynsiä lämpimässä vedessä hetki. Aloita varoen kynnen reunasta (mikä reuna nyt tuntuu luonnollisimmalta) työntämään lakkoja vaikka kynsinauhantyöntimellä, kynnellä tai appelsiinipuutikulla pois. Jatka työntämistä kunnes koko lakka irtoaa kynnestä.
Tadah! Sinulla on nyt lakattomat kynnet. Mie vielä pesen kädet huolellisesti vedellä ja saippualla, mikäli lakkaa on kynsissä niin sitten loput siistin kynsilakanpoistoaineella.
Tämä peel-off lakan käyttö ilmeisesti kuorii kynnen pintaa jonkun verran koska leopardipilkkuni ovat haalenneet aika mojovasti. Kahdessa alimmassa kuvassa kynnet muutoinkin näyttävät ihan kummallisilta.

Oletkos sinä kokeillut jo peel-off lakkaa? Olitko edes kuullut moisesta?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Miuhun ei oikeen iskeny nii lähtee pian postin mukana uuteen kotiin :D

   Poista
 2. Viime viikolla tilasin sitä Essencen peel offia, jännittää että miten se toimii, en ole aiemmin kokeillut ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kerro sit vaikka blogissa siitä ! :)

   Poista
  2. Joo täytyy testata kun saapuu :)

   Essien Blanc tuli mulle eilen, en ole vielä kerennyt kokeilemaan, että onko se hyvää ;D Ja mulla on muuten ihan sama: Meinasin ostaa OPIn Alpine Snown, koska se on OPI, vaikka Essien on sanottu olevan parempi :D

   Poista
  3. Oo siitäkin ehottomasti juttua! :D
   Opi:t vaan on <3

   Poista
 3. Tätähän täytyy koittaa kun en peel off lakkaa vielä omista ja glitterit kuitenkin olisi ihania käyttää mutta järkyttäviä poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tää on kyl glitterilakkailijan must have-tuote :)

   Poista