perjantai 17. tammikuuta 2014

Black apple.

Yleensä en blogin puolelle koulujutuistani kirjoita, siellä kun harvemmin tapahtuu mitään mikä sopisi tänne blogin puolelle.
Tämä viikko on ollut kuitenkin poikkeus. Aiheena oli tiistain, keskiviikon sekä torstain ajan valmistaa isomaltoosisokerista hedelmälautanen/-kori. Maanantain ja tiistain välisenä yönä näin unta omasta hedelmälautasestani ja unessa tuotos näytti niin kauniilta, että halusin kokeilla sitä todellisuudessakin. Opettajani aluksi epäili unesta revittyä ideaani mustavalkoisesta omenalautasesta, mutta sain kuitenkin toteuttaa sen.

Kuvat valitettavasti ovat kännykkälaatuisia, mutta kyllä niistä selvän saa.


Tämä oli ensimmäinen kertani kun tein mitään sokerista ns. puhaltamalla (sokeritöihin tarkoitetulla pumpulla pumpataan sokerista tuollaisia ohuita koristeita kuten hedelmiä.) Lisäksi tämä oli toinen koskaan tekemäni sokerityö. Olin kyllä vallan tyytyväinen lopputulokseen, ottaen huomioon, että olin vähällä kerran jos toisenkin heittää koko työn seinään ja luovuttaa. En ole myöskään todennäköisesti koskaan kiroillut yhtä paljon noin lyhyellä aikavälillä.

Tämä työ on tällä viikolla vienyt keskittymiseni ja voimani täysin, mutta ehkä se oli sen arvoista.

10 kommenttia:

 1. Ooo, aika tyylikäs!
  Aika kiva idea tuo mustavalkoisuus! Mitäs opettaja sanoi sitten lopputuloksesta jos kerran jotenkin epäili ideaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei opettaja varsinaisesti suoraan sanonut epäilevänsä, mutta hänen eleistä ja äänensävyistä on helppo tulikita mitä hän milloinkin miettii. Myönsi työn valmistuttua, että kieltämättä epäilystä työn onnistumisesta oli ilmassa mutta tuotoksen nähtyään piti tätä vallan upeana. Hän pitää hyvin perinteisistä töistä ja kuulemma omien sanojensa mukaan on "vanha ja kaavoihin kangistunut" eli ei osaa suhtautua aivan avoimin mielin ns. moderneihin ideoihin. Mutta enigeis, vaikka hän epäilisikin miuta ja miun ideoita, on hän joka tapauksessa mitä ihanin opettaja<3

   Poista
 2. Tekeepä mitä tahansa, hyvin usein tulee olo, jolloin tekisi mieli luovuttaa. Mutta sinnikkyys yleensä palkitaan, niin tässäkin tapauksessa: upean näköistä!
  Sitä paitsi, joku viisas on sanonut, että jollei yritä, ei voi onnistuakaan. Ja yleensä onnistuneen työn (tai minkä tahansa) takana on liuta epäonnistumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä varsin totta, sinnikäs yrittäminen yleensä palkitaan :)

   Poista
 3. Tosi hienosti onnistunut nimittäin tuo sokerista puhaltaminen ei oo helppoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Joo helppoa se ei todellakaan ole, ainakaan näin ensikertalaiselle. Saa tätä kyllä harjoitella jotta alkaa sujumaan.

   Poista
 4. Olipas kiva lukea tällaista! :)

  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista