sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kakkuhöperöksi mä opiskeleeeeennn..

Loma on nyt lusittu, aika palata taas vaihteeksi arkirutiineihin. Btw, vastahan oli joululoma - miksi taas loma?
Arvonta-postauksessa on toivottu jokuseen otteeseen enempi miun kouluhöpinöitä. Instagramissa tulee julkaistua pikakuvia sillointällöin päivän hommista, mutta hyvin harvoin tulee ihan kirjoitettua niistä.
Tuossa viime jakson aikana (joka loppui siis hiihtolomaan) teimme maanantaisin näyteikkunakakkua, eli harjoittelimme koristelua pääosin sokerimassaa sekä marsipaania käyttäen. Miulle koristelumateriaalina nuo kaksi ainesosaa ovat melko tuttuja omien kokeilujen pohjalta, mutta opin kyllä paljon uuttakin kuten esimerkiksi airbrush-masiinan käytön (maalauksessa), elintarvikkeille tarkoitetun spray-maalin käytön, uudenlaisen tekniikan kuorruttaa kakku sokerimassalla jne.

Idea kakun koristeluun tuli osittain morsiamelta, jolle teen ensi syksynä hääkakun ja osittan kaivelin inspiraatiota netistä. Olemme pohtineet juhlien teemaan sopivaa kakkua koristeluineen ja mikäs sen parempi tapa tutkia idean toimivuutta kuin testata se. Koulussa on sopivasti tänä keväänä monenlaista kakkuhässäkkää - mm. tuleva hääkakkunäyttely. Pääsen siis vielä tämän kakun lisäksi ainakin yhtä ideaa testaamaan. Samalla näen mihin omat taitoni riittävät ja mitä pitää harjoitella ennen varsinaista hääkakun tekoa.

Valitettavasti kuvat ovat taas kännykällä otettuja, kun en kunnon kameraani uskalla leipomon puolelle viedä. Kaadun kuitenkin jauholaariin, uuniin, jään kaulauskoneen väliin tms.. tai sitten ihan vain perinteisesti liukastun kamera kourassa.

Lehtiä tein tätä kakkua varten n. 1 kilon. Lehdet on kiinnitetty paksulla tomusokeri-vesi seoksella sekä seassa on muutamia hammastikkuja tukemassa.
Linnut muotoilin itse sokerimassasta, pohjan kuvio vapaalla kädellä tehty. Lehtiin käytin erilaisia muotteja, osan tein käsin.
Omasta mielestäni kakku on ihan OK-tavaraa. Paljon tekisin asioita toisin nyt kun kakkua valmiina katson, mutta ensi kerralla sitten.

18 kommenttia:

  1. Oi namnam, näyttää ihanalta. Ja nyt mun tekee mieli kakkua. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Josko se helpottas sitä kakkuhimoa, että muistuttelet itsellesi tämän olevan sisältä styroksia? ;)

      Poista
    2. Ei se auta, haluan kakkua silti.. :D

      Poista
    3. No mutta sittenhän pitää syödä kakkua! :D

      Poista
  2. Vau! Tosi upee! Mitä kautta oot lähteny opiskelemaan tätä tai siis ku olisin kiinnostunut tällaisesta kakkuhärpäke työstä niin miten/missä sitä vois opiskella?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie opiskelen leipuri-kondiittorin perustutkintoa, eli ammattikoulussa. Tässä tulee alan perusteet läpi ja tämän jälkeen voi lähteä ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon tupeltamaan ja siten erikoistua ihan kondiittoriksi (tämmöinen polku itsellä mielessä, miten, en vielä tiedä). Mutta haet leipuri-kondiittorin perustutkintoon, niin siitä pääset alkuun :)

      Poista
    2. Kiitti! Pittääpä laittaa mietintä myssyyn!:)

      Poista
    3. Monesti on myöskin oppisopimus vaihtoehtona ja ainakin tässä Ylä-Savon Ammattiopistossa on miljoona muutakin polkua miten alaa voi opiskella, kannattaa tutkia noita koulujen vaihtoehtoja että mikä sopii itselle parhaiten :)

      Poista
  3. Hih, katoin ensin etta noi on hylkeita. Mutta hieno kakku silti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo mm. niihin lintuihin en ole oikein tyytyväinen kun itselläkin on ollut se hylje-mielikuva koko ajan :DD
      Mutta kiitos :D

      Poista
  4. Me ei koulussa koskaan tehty näytekakkuja, vaan kaikki tehtiin oikeista raaka-aineista, liekkö asiakkaat olleet sielläpäin niin makeanhimoisia :D

    Mie olen halunnut jo pitkään kondiittorimestariksi (Kuopiossa), mutta asiaa viivyttää se, että pitäisi olla viiden vuoden työkokemus ennen kuin sinne pääsee, sekä tietenkin se työpaikka jo, kun koulussa käydään noin 2-4 kertaa kuukaudessa. Ja joensuussa ei ole sellaisia paikkoja, mihin innolla menisin harjoitteluun, joten se on jäänyt :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kivasti mahdollisuus perehtyä ihan kunnolla tuommoiseen koristeluunkin, ilman ressiä siitä, että tuote menee syömäkelvottomaksi siinä välissä :D Saa ideoida just niinkuin huvittaa. Tosin tässä aletaan nyt tekemään koevedoksia ihan oikeina kakkuina tuonne hääkakkunäyttelyyn, että siinä menee se luksus :D

      Jep, tuo on inhottavaa. Itsekin haluaisin kondiittorimestariksi opiskella, mutta hankala se on päästä kun töitä tällä alalla ei oikein ole. Mutta pitää toivoa ja etsiä, josko kävisi tuuri :)

      Poista
  5. Mieletön kakku! Todella upeita nuo lehdet, ja reunan kuvio :)

    VastaaPoista